zondag 19 september 2010

Kanelbullar recept




Hoi! Vandaag wil ik graag het recept voor Kanelbullar met jullie delen. Kanelbullar zijn een soort opgerolde Zweedse zoete broodjes, die naar kaneel en kardemom smaken. Ze zijn niet erg moeilijk te maken, maar wel erg lekker! Kanelbullar is vrij vertaald kaneelbollen, dus dat beschrijft het wel zo'n beetje.

Mmm.. Zelfmaakte dingen blijven toch het lekkerste!

Wat heb je nodig:
Deeg
- 540 gram bloem
- 100 gram suiker
- halve theelepel zout
- halve theelepel kardemom
- 60 gram gesmolten boter
- 1 pakje/zakje verse/gedroogde gist
- 3 deciliter lauwe melk
Vulling
- 50 gram (of minder) gesmolten boter
- suiker en kaneel naar smaak
'Afwerking'
- geklopt ei
- witte greinsuiker (grove korrels)
Hulpmiddelen
- kwastje
- deegroller
- beslagkom
- bakplaat+bakpapier
- mixer met deeghaken

Recept
Voorbereiding
Maak het deeg door alle 'deeg-ingrediënten' door elkaar te mixen met de deeghaken, dek vervolgens de beslagkom af met een theedoek en laat het een halfuurtje rijzen.

Bereidingswijze
Verdeel het deeg in 2 stukken. Op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uitrollen tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk deze met gesmolten boter en strooi de suiker en kaneel er gelijkmatig overheen. Rol de plak op tot een worst, en snij deze vervolgens in plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier onder een theedoek om te rijzen (halfuurtje), en herhaal dit met de andere helft van het deeg.

Puntjes op de i
Verwarm de oven op 250 graden.
Bestrijk de gerezen bullar met geklopt ei, en strooi er greinsuiker overheen. Ze moeten 5 tot 10 minuten bakken, tot ze lichtbruin zijn.

En dan: smullen!

Laat je weten hoe ze zijn geworden?

xx Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten