donderdag 7 oktober 2010

Omgaan met teleurstellingen

Iedereen heeft er wel eens last van. Een slecht cijfer, je erop verheugen iemand na tijden weer te zien en diegene zegt last-minute af, je favoriete mascara is niet meer te koop...

Wat doe je in zo'n geval? Meestal is het gewoon even slikken en je er overheen zetten, maar soms kan je echt een dipje hebben. Daarom heb ik een aantal tips opgezocht, die je kunt gebruiken als je diep teleurgesteld bent ergens in of in iemand of iets anders.

Tip 1: Om er overheen te kunnen komen, moet je wel even afreageren. Doe dit door je teleurstelling op een briefje te schrijven en dit vervolgens bijvoorbeeld te verbranden. Ook kun je heel hard tegen je kussen slaan ofzo, maar dat werkt bij mij nooit...

Tip 2: Als je heel erg teleurgesteld bent, kun je ook wel eens knorrig worden, wat mensen heel erg verkeerd op kunnen vatten. Als je doorhebt van je zelf dat je een beetje kribbig begint te worden, 'ontstijg' je emoties dan, en kijk objectief naar de situatie: waarom ben je teleurgesteld, en kunnen de mensen op wie ik me afreageer hier iets aan doen? Zo niet, laat ze dan met rust en doe alsof je vrolijk bent, als je dit lang genoeg volhoud, zal je merken dat je je gauw weer beter voelt!

En tip 3: Maar er het beste van: dat slechte cijfer haal je wel weer op, je kunt vast wel een nieuwe afspraak maken met de 'afzegger' en die mascara was vĂ¡st niet de beste ter wereld, dus kun je weer nieuwe proberen!

En als laatste even: Bedenk, dat wat nu een enorme teleurstelling is, binnen een jaar of minder gewoon een kleine tegenzitter is. Het kan nooit je leven verpesten, dus verpest ook je dag niet met een slecht humeur!

xx Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten